Hailuodon paritanssiretriitti ja tanssisoittokurssi

HAILUODON PARITANSSIRETRIITTI JA TANSSISOITTOKURSSI 10.-12.2.2023

Oulun kupeessa on Hailuodon saari, jossa huurteinen helmikuu muuttuu hetkeksi onnelliseksi tanssivien ja soittavien ihmisten lämpimäksi yhteenkokoontumiseksi. Retriitissä nautitaan kiireettömästä yhdessäolosta tanssin ja soiton merkeissä. Paritanssileiri toimii Hailuodon Nuorisoseurantalolla ja muusikkojen tanssisäestysworkshop Hailuodon Panimolla. Yhteinen tanssi ja soitto huipentuvat iltabileissä Panimon hämärässä.

Leirillä opettaa, tanssii ja soittaa joukko kansantanssin ja -musiikin ammattilaisia. Tanssiin innostamassa on Petri Kauppinen, Petri Hoppu ja Hanna Poikela, joka myös johtaa leiriä. Musiikista leirillä vastaavat Osmo Hakosalo, Aale Luusua ja Olli Seikkula.

Paritanssileiriohjelma sisältää erilaisten kansanomaisten paritanssien opetusta ja tanssimista elävän kansanmusiikin kanssa. Syvennymme parikontaktiin sekä tanssin ja musiikin yhteyteen. Osallistujilta toivotaan aiempaa kokemusta paritanssista. Halutessaan kurssilaiset voivat ottaa mukaan omia soittimia, ja osallistua välillä musisoiden.

Muusikoiden työpajassa paneudutaan tanssisoiton saloihin. Syvennymme poljentoon ja eri tanssilajeihin korvakuulolta opeteltavien kappaleiden kautta. Pohdimme kontaktia tanssijoiden ja toisten soittajien kanssa. Taidot otetaan heti käyttöön yhteisissä tansseissa.

Leirin taustaorganisaatio: Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistys
Yhteistyökumppanit: KanTaMus-hanke ja Kansalaisfoorumi
***

AIKATAULUT 10.-12.2.2023

Tanssileiriläiset:
Pe klo 18-22 Nuorisoseuralla, klo 22- Panimolla
La klo 10-13 ja klo 15-18 Nuorisoseuralla, klo 20- Panimolla
Su klo 10-13 Koululla

Tanssisoittoworkshop:
La klo 12-13 ja 14-15 Panimolla, lisäksi vapaata säestyssoittoa Nuorisoseuralla klo 16-18 ja jamitanssit Panimolla klo 20-

HINNAT
Koko leiri: 115€ norm, 105€ PPKY:n jäsenet
Tanssisoittoworkshop: 60€ norm, 50€ PPKY:n jäsenet
Lyhyempien osallistumisten hinnat pyydettäessä.
Tanssiopetuksen+soittotyöpajan yhdistäjät myös 115/105€.
MAJOITUS
Koulumajoitusta tarjotaan Hailuodon liikuntahallissa hintaan 5 € / yö. Järjestäjän puolesta ei ole patjoja, kaikki täytyy tuoda itse. Liikuntahallissa on peseytymistilat ja ruokailutilat jääkaappeineen omiin eväisiin. Yhteiset aamukahvit ja teet on. Koululle on matkaa Nuorisoseuralta ja Panimolta 2,2 km.

Hailuodossa on myös vuokrattavia mökkejä ja hotelli, jos haluaa muuta kuin lattiamajoituksen.

RUOKAILU
Ruokailut järjestetään lauantaina Nuorisoseurantalolla (lounas + päivällinen). Perjantaina ja sunnuntaina mennään omin eväin ja aamupalat järjestetään itse.
Ruokailun hinta 12€/ruokailu, sis. jälkiruoan + kahvi/tee.

ILMOITTAUTUMINEN
Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, paikkoja on rajallinen määrä tilojen kapasiteetin vuoksi.
Leirin toteutuminen varmistetaan 26.1.2023. Sen jälkeen voi tiedustella vieläkö mahtuu mukaan.

Ilmoittaudu tästä: https://forms.gle/72bvzZ7BNwuMKn3g8

KULKEMINEN HAILUOTOON
Hai­luo­to on saa­ri Ou­lun edus­tal­la, jonne mennään lau­tal­la Ou­lun­sa­los­ta. Lautta-aikatauluihin voi tutustua osoitteessa www.finferries.fi
Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin facebook- ja whatsapp-ryhmiin, joissa voidaan sopia kimppakyydeistä. Huomioi, että jonotusajat lautalle voivat olla perjantai-iltaisin pitkiä. Bussi 59 kulkee Oulun ja Hailuodon väliä, perjantaina se voi olla kätevä vaihtoehto kun bussilla pääsee etuoikeutettujen kaistaa.
TAPAHTUMAPAIKAT
Tanssinopetus – Hailuodon Nuorisoseura: Luovontie 280, 90480 Hailuoto
Iltabileet ja musiikkiworkshop – Hailuodon Panimo: Luovontie 233, 90480 Hailuoto
Koulumajoitus – Hailuodon liikuntahalli: Luovontie 61, 90480 Hailuoto

***

JÄSENYYS
Liity Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen jäseneksi: kansanmusiikkiliitto.fi -> Liity jäseneksi. Jäsenmaksu 30€.
Lisätietoa yhdistyksestä: www.ppkyhdistys.net
Kysy lisää: ppkyhdistys@gmail.com