Kansanmusiikkiyhtyeet

Kaipaatko kansanmusiikkia tapahtumiisi? Tutustu Pohjois-Pohjanmaan alueella toimiviin yhtyeisiin Kamukanta-palvelussa:

 

HietaKettu Oulu / ”HietaKettu on oululainen indie folk -yhtye, jonka musiikki koostuu kauniisti sovitetuista lauluista, joissa soi haikeus ja toivo. Musiikissa korostuu harmonisuus ja melodisuus sekä kansanmusiikin arkaaisuus ja askeettisuus yhdistettynä pop-vaikutteisiin sanoituksiin. Kappaleiden tarinat kumpuavat omakohtaisista kokemuksista ja ajatuksista. Teemoina on mm. ihmissuhteet, luonto, suru, kaipaus ja menetys sekä muut syöverit. Melodioissa ja rytmiikassa on folkin ja popin lisäksi lattari- ja indie-musiikin vaikutteita.”

***

Junna Oulu / ”Junna syntyi vuonna 2019 kokeilunhalusta yhdistää synthwave suomalaiseen kansanmusiikkiin. Duo halusi ottaa selvää mitä tapahtuu kun kansanmusiikin luomu soundi käännetään kaakkoon ja sen yli. Anna tuo Junnaan kansanmusiikin ja hänen vastuullaan ovat melodiat, sanat ja perinteet. Juhan puoli ovat syntikat, rummut ja tuotanto. Teokset Vanhoja pelimannisävelmiä sekä Suomen kansan vanhat runot ovat Junnan suurimpia inspiraationlähteitä.”

***

Lyres of the Dunes Kalajoki / ”Lyres of the Dunes esittää rauhallisia kelttiläisiä ballaadeja laulajan, kahden harpun ja kanteleen voimin.”

***

Nope Oulu / ”Energistä live-meininkiä, koskettavia lyriikoita ja viiltävää yhteissoittosvengiä! Kappaleet ovat pääosin omasta kynästä, mutta suomalaisen kansanmusiikin helmet kuuluvat myös repertuaariin.”

***

OIGG / ”OIGG on traditionaalisen irlantilaisen musiikin yhtye Pohjos-Pohjanmaan vihreiltä nummilta. OIGG kuoriutui yli kymmenen vuotta sitten huilistin ja pianistin duona. Ensimmäisiä kappaleita bändin listalla oli Old Grey Goose, ja soittajilla oli kättä ja jalkaa paketissa. Näinpä yhtyeen nimeksi muodostui Old Invalid Grey Geese, ja käytännöllisyyden vuoksi käyttöön tuli lyhennelmä OIGG. Myöhemmin OIGG:n pesue on kasvanut viisihenkiseksi bändiksi haitarin, viulun ja oktaavimandoliinin tultua mukaan. Diatonisten haitarien, viulun sekä huilun melodioita rytmittää ja harmonioi pianon ja oktaavimandolinin saumaton yhteistyö. Ohjelmistossa on sopusoinnussa niin vanhan kuin uuden kerrostuman instrumentaaleja ja laulusävelmiä. Uusia ulottuvuuksia OIGGn soundiin on tuonut uutukainen koneistohuilu. Menevimmillä keikoilla jytkähtelee niin stomp box kuin oktaavimandoliinin möreät taajuudetkin.”

Outi Riikola & Teemu Suorsa Oulu / ”Ikivanhaa ja ihkauutta, ikituttua ja ennenkuulumatonta musiikkia kahdelle lauluäänelle sekä kitaralle/haitarille ja kehärummulle sovitettuna.”

***

Otra Oulu / ”Otran musiikin värit syntyvät ilmavasti helisevästä kitarasta, svengaavasta harmonista, alttoviulun rouheasta soinnista ja laulusta. Tyylikkäiden sovitusten alla kuplii kuplii omintakeinen sävelkieli ja rytmiikka. Otra esittää sekä omia sävellyksiään, että kansansävelmiä.”

***

Rällä Oulu / ”Musiikkimme tyyli on perinteiseen juurevaan tyyliin nojaavaa, tanssittavaa ja svengaavaa, arktisen arjen sävyistä nousevaa suomalaista kansanmusiikkia. Haluamme painottaa ohjelmistossamme paikallisuutta ja pohjoisen Suomen perinnettä.”

***

Verso Folk Ensemble Oulu / ”Verso Folk Ensemble on barokkiin kallellaan oleva kansanmusiikkiyhtye, jonka ohjelmistoon itse tehdyt kappaleet tuovat yllätyksellisen lisän. Klarinetti, viulu, huilut ja haitari hurmaavat harmonioilla. Rytmikkäät ja herkät kitarat kohottavat tulkinnat tanssillisen kauniiksi, rosoisiksi tai hartaiksi. Laulut soivat monin kielin Pohjoismaista Itä-Eurooppaan ja kauemmas.”