PPKY:n juhlavuoden sävellyskilpailun voittajat on valittu

Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden sävellyskilpailun ovat voittaneet Susanne ”Usi” Riikonen ja Terhi Ryynänen. He saivat palkintonsa PPKY:n 50-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä 3.9.2022 Oulun Kuusisaaressa.

Voittokappaleista kilpailun raadilla oli seuraavasti sanottavaa:

Susanne ”Usi” Riikosen laulusävellys Dansen/Tanssi on hyvin kansanlaulunomainen, iloisen kepeä melodia, joka jää heti mieleen. Lauluun on sekä ruotsin- että suomenkieliset sanat, ja se sopii käyttöön monissa yhteyksissä, niin yksin laulettuna kuin lauluryhmillekin.

Soittokategoriassa palkittavaksi valikoitui kappale Västäräkki, säv. Terhi Ryynänen. Kappaleen melodia kulkee iloisesti hypähdellen kuin västäräkki ikään. Erityisesti huomio kiintyy tämän polskasävelmän melodian koristeluun. Kappaleessa on arvokkaan kansanmusiikkipolskan tuntua – tuntuu siltä, kuin soittaisi 1800-luvun Oulun seudun hienoja polskia. Hyvä niin!

Kilpailun raadissa toimivat Unto Kukka, Jaakko Isokoski ja Reijo Kossi. He kehuivat kilpailua korkeatasoiseksi – mukana oli monia hyvin taidokkaita sävellyksiä ja mieleen jääviä kansanmusiikkikappaleita. Suuri kiitos siis kaikille osallistuneille, ja onnea Terhille ja Usille!

Susanne Riikonen ja Terhi Ryynänen sävelsivät voittokappaleet PPKY:n juhlavuoden sävellyskilpailussa.
Susanne Riikonen ja Terhi Ryynänen saivat palkintonsa PPKY:n juhlakonsertin yhteydessä Oulun Kuusisaaressa.